Een jonge

fanatiekeling

vol passie

 

Dit is Jikke

Energiek, enthousiast en overtuigend

Ik ben Jikke van Gerven, geboren in 1998 en opgegroeid in Noord-Limburg, tussen de bomen en planten op familiebedrijf De Middelpas in Swolgen. Daar zag ik van jongs af aan al van dichtbij wat ondernemerschap betekent: hard werken en uitdagingen overwinnen, maar daar ook vooral veel voldoening uit halen dankzij onvoorwaardelijke passie. Ondanks mijn brede interesse in veel verschillende onderwerpen, was ik als kind verschrikkelijk slecht in school. Daar bleek voor het eerst al dat ik niet gemaakt ben voor de gebaande paden. Mijn interesse gaat naar het ontdekken van mogelijkheden die verder gaan dan wat bekend of voor de hand liggend is. Inmiddels ben ik woonachtig in Lottum, samen met mijn vriend en hondje Bulled.

Driven by Jikke

Werken in loondienst? Niks voor mij dus. Daarom startte ik in 2018 als ZZP’er om zoveel mogelijk mooie ‘klusjes’ voor opdrachtgevers te doen. Ik ontdekte al snel dat ik alles vlug oppikte, maar nergens écht in uitblonk. Aanvankelijk zag ik dat als zwakte, maar inmiddels weet ik dit als geen ander als een sterkte in te zetten. Alle kennis die ik zelf niet in huis heb, zoek ik in mijn netwerk. Of ik geef taken bij ze af, want die leidinggevende rol zit mij als gegoten. Voor mijn opdrachtgever ben ik het aanspreekpunt, en ik kan ze alsnog breed faciliteren dankzij mijn brede netwerk. Want ik weet nu dat we niet overal de beste in hoeven te zijn.

Mijn netwerk groeide en groeide, evenals mijn opdrachtgevers. Die ‘klusjes’ zijn inmiddels uitgegroeid tot professionele evenementen en projecten. En ik hoop dat, door te doen waar ik energie van krijg, ik anderen inspireer om hetzelfde te doen. Want ik geloof dat je daar het gelukkigst van wordt.

Passie voor de paardenbrache

Na lang – heel lang – zeuren, mocht ik vroeger eindelijk op ponyles. En nadat ik de basis leerde op de manege, mocht ik mijn eigen pony: Diego. Diego leerde mij plezier te hebben met en op een paard. Samen bosritjes maken, springen, zonder zadel rijden en vooral heel veel knuffelen. De passie voor paarden groeide, en zo ook mijn wens om wedstrijden te mogen rijden. Mijn tweede pony Billie was een pittige en leerde mij een goede levensles: ‘niets gaat vanzelf en je zult er hard voor moeten werken’. De beste dingen ontstaan nooit in comfortzones.

 De ponytijd ging voorbij, maar passie voor de sector groeide des te harder. Als klein paardenmeisje was mijn droom altijd om zo hoog mogelijk in de sport te komen. Inmiddels heb ik geleerd dat mijn kwaliteiten beter naast, dan op een paard tot z’n recht komen. Als assistent-manager op de bouw bij Travers Horse Facility kon ik mijn kennis en netwerk binnen de sector laten groeien. En mede daardoor heb ik van mijn passie (voor paarden) mijn werk kunnen maken. Inmiddels ken ik de paardenwereld van haver tot gort en wil ik me bezighouden met de uitdagingen die hier nog liggen. Ik voel me thuis tussen de paarden en paardenmensen, en mijn hart maakt nog dagelijks een sprongetje zodra ik de staldeur opendoe en de paarden zie.

Kan ik helpen bij jouw project?

 

Als geen ander begrijp ik welke verantwoordelijkheid een projectmanager draagt om een project tot een succes te brengen. De regel ‘zeggen wat je doet, en doen wat je zegt’ is goud voor mij. Ik hou van duidelijkheid.

Laat mij jouw project managen

Of kom eerst tot een creative concept